Dagen före födelsedag

Är jag fri eller bunden? Det kan man undra då jag sitter med en laptop i knät och tre sladdar som kommer ut från tre sidor av datorn. De fastklamarade apparaterna är:
1. En röd kamera
2. En vit mobil
3. En blå högtalare
 
Man kan i alla fall inte klaga på att jag inte omges av färger. Ska man få både bilder och lite kraftigare ljud ur laptopen så krävs det några apparater, hål och sladdar. Samtidigt är det ju smart att apparaterna laddas - förutom högtalaren då. Det där med blåtand är jag inte så inkommen i, men jag tror att den blå tanden inte finns i min laptop. Därav sladdarna.
 
I går var en dag då en hel del uträttades här på Hallonbacken. Magnus fixade en högsäng till barnen mellan varven han spacklade lite väggar i huset. Jag började slipa en gammal dörr som vi ska ha till skafferiet. Jag slutade då det började regna och ville inte slipa inohus på grund av den förmodade icke hälsosamma gamla färgen på dörren. 
 
 
"Ursäkta röran! Vi bygger om."
 
Det var närapå natt innan barnen somnade. De var så uppspelta av att sova i sina ny sängar. Det är fortfarande en enda röra nere i vårt garage, men här uppe är det luftigt med två sängar mindre. Först flyttade vi bara ner barnens vanliga sängar för några dagar sedan, men så tyckte vi att vi kunde spara utrymme med högsängar som barnen har tjatat om att de vill ha. Nu behövde de inte vänta tills vi flyttar in i huset för att få sina högsängar. Flytten lär ju inte bli i första taget ändå.
 
I dag är det en stor dag då vår Daniel blir hela åtta år. Man kan undra vart de åren har tagit vägen. Visst har det hänt en del under åren, men ändå minns jag så väl natten före Daniel föddes då jag var vaken med värkar och Magnus låg och snarkade. Klockan 15.19 (svensk tid) 30 maj 2006 ploppade han ut. Det var förfärligt och härligt på samma gång. Det bästa minnet från sjukhushotellet var det goda brödet som var som hembakt. Konstigt att det bästa minnet är den goda brödsmaken. Man är väl lite konstig i både kroppen och knoppen efter en födsel. Och åtta år senare har vi en smart kille som ibland vet alltför mycket, och har jättebra minne. Ja inte vet jag vem han släktas på. Han fick väl det bästa av båda föräldrarna samt pappas envishet och mammas amperhet.
 
 
Vi tjuvsmakade tårtan redan i går på kvällen - sent - och så åt vi av den nu på morgonen. Det är halva kvar nu. Det blev en tårta med chokladbotten och fyllning med jorgubbssylt och tjock vaniljsås. Den blev alltför söt för mig som gillar syrliga saker, men barnen verkade tycka om tårtan. Dekoreringen blev mycket sparsam och sned med tanke på att klockan var mycket då den färdigställdes. Men huvudsaken var att vår 8-åring var nöjd med den. Och som present fick han sin efterlängtade radiostyrda bil Nikko VaporiZr.
 
I dag är det maskerad på förskolan och Vendela skulle först vara katt/tiger men ändrade sig sedan till uggla (Tack A-K och J för ugglebadkappan.) Sedan blir det sommarlov för vår tjej. Daniels sista skoldag består bland annat av gudstjänst i kyrkan. I morgon blir det avslutning. Sedan har vår kille också sommarlov. Hoppas vädret blir bättre och mer sommarlikt snart. Vi kan i alla fall njuta av blommorna trots det grådaskiga vädret.
 
 
En liten bukett med maskrosor, förgätmigej, blommande lingonris och en rönnkvist.
 
 
 
 

Kommentera här: