Att pigga upp en trött mamma

Otroligt trött var känslan då jag hade kommit hem i dag. Jag hade en arbetsdag mellan klockan 7 och 13 då man endast har en tio minuters kaffepaus och ingen matpaus. Resultatet blev att jag åt lunch klockan 14 och satt vid matbordet tills ögonlocken trillade ner. Kröp ner under täcket med skriande tv och skrikande barn som hade en massa ärenden bara för att mamma skulle vila. Trodde jag skulle frysa ihjäl också. Då var jag inte högt i kurs som mamma. Jag var helt enkelt totalt slut. Vet inte om jag sov, men steg upp då sambon kom hem, och det var ju tur att han kom ihåg att sonen skulle på födelsedagskalas ikväll, för det hade inte min trötta mammahjärna registrerat.
 
Jag tror det har blivit för mycket jobb den sista tiden, och så lite andra saker att fundera på också. Dessutom verkar mina arbetsskiften hela tiden krocka med andra inbokade tider, så jag får snart fnatt med att ändra tider jämt och ständigt. 
 
Gnällspiken i mig är igång. Men men... det är väl bara att mata av en sak i gången. Och så var det bilderna... Ska kolla vad som passar denna torsdagkväll. Kanske något uppiggande från sommaren.
 
 
 Min normala bror. :)
 
 
Söta systerdottern Denice och min mamma i bakgrunden
 
 
Barnen Ena: Viktor, Vendela, Julia, Felicia, Daniel och Emil
 
 
Arbetskamrater
 
 
 
Och är det någon som råkar se sig på bild och inte vill vara med på min blogg, så får de kontakta skribenten. Men de här bilderna piggade i alla fall upp mig och fick mig att tänka på den fina sommaren vi har haft.
 
Tack och hej!
 

Dagens eko eller hur man ser det...

Ett snabbt och kort inlägg för att få ro i själen blir det nu.
 
Dagen började lugnt och bra med slösurfande efter att jag hade skjutsat barnen till förskola och skola. Plingade sedan tandläkaren och ändrade ett par tider. Det följdes av kaninbursstädning och så tätade jag taket som inte är optimalt. Nu ska kanske höet hålla sig torrare även under regniga dagar.
 
Väl inne igen blev det snabbdusch följt av snabbmatlagning då jag insåg att köttfärsen måste tillagas i dag. Åt lunchen medan jag läste kriterierna inför utvärderingen av praktiken och plitade ner några stödord. Jag har varit handledare åt en närvårdarstuderande och i dag skulle han utvärderas med läraren närvarande. Shit, klockan tickade på. Halv ett skulle jag vara på jobbet. Kom dit några minuter före. Läraren dök upp, men eleven kom inte. Efter lite plingande dök han upp. Utvärderingen gick finfint - även om mina stödord hade lämnat hemma och jag skrev ihop en motivering på fem minuter. Åkte hem en sväng för att byta kläder inför kvällsskiftet som började med personalmöte. Det var en lugn och harmonisk kväll fram till sista besöket. Jag trodde jag skulle få sluta en halv timme tidigare. Istället blev det 45 minuter övertid. Ibland har man otur. Klockan 22.50 var jag hemma och tio minuter senare hade jag matat kaninerna och torkat kattkiss från golvet. Nu funderar jag på att göra sängen och min bok sällskap efter att jag har släppt in lillkatten och gett den mat. Väckning 5.50 i morgon. Det kan ju bli några timmars sömn med lite tur. Förresten så hann jag skicka sms-inbjudan till dotterns kalas på lördag också där nån gång under matpausen.
 
Det var min dag. I morgon är en annan dag

Sömnbrist och annat härligt

Gårdagen bestod av jobb, invigningsfest av det nya daghems- och skolområdet samt förlovningskalas på kvällen. Det blev en intensiv dag med ombyte från arbetskläder till festkläder på jobbets toalett - ja vi saknar omklädningsrum på hemservice (och en hel del annat också för den delen). Sen begav jag mig till fots över några meter asfalt och några meter gräsmatta till skolan där invigningfesten just hade börjat. Det var högtidligt med tal av bl a av vår jusitieminister. Barnen sjöng vackert, och efter kaffe och tårta tog vi en siesta hemma. Barnen packade sina väskor inför övernattning hos mormor och morfar, och vi vuxna packade våra väskor för förlovningsfest med bubbelpool. Det var många okända och kända människor på festen, och inte helt förvånande var vi några av de sista som åkte hem. Det tog lite tid att få hem alla då promillehalten hade stigit lite för mycket för någon, men det var en fin kväll om man bortser från bedrövelserna. ;-)
 
Lyckligt hemma, en mycket okristlig tid, var det dags för 5,5 timmars sömn efter att ha varit vaken 22 timmar. Efter att ha matat husdjuren och hämtat barnen, har dagen löpt på med matlagning och lite ofrivillig bakning, men nu är tårtan till morgondagens barnkalas fixad. Det är bara resten kvar då... Jag startade visst tvättmaskinen i morse också, och här hos oss blev det bråttom ut då jag sa att det finns tvätt att hänga. Låter det bekant?
 
Det har varit en bra helg, men jag har inte fått den vila min kropp skulle behöva. Ändå är jag lyckligt lottad då jag får må bra. Det får tyvärr inte alla. 
 
Hoppas den kommande veckan blir bra även om det ser kompakt ut i kalendern. Mina ständiga tandläkarbesök, kalasfixande och allt annat pusslande är knepigt ibland. Och med en tredje jobbhelg i antågande, känns det inte så jättekul, men just nu grundar sig den känslan på min trötthet. I morgon är det kanske en helt annan känsla inför resten av veckan.
 
Och nu hade jag lovat lite fler bilder i mina blogginlägg, så det kommer några här:
 
 
Baksidan av vårt hus i bakgrunden.
 
 
 
Någon bladväxt hos min syster
 
 
 
Kaninhus och en del av buren som jag har byggt.
 
 
Bill och Bull (som jag kallar dem) eller så var det kanske Gullis och Pricken de hette...
 
 
Buskatter
 
 
Hemma hos Stenmans på Djurö utanför Stockholm
 
 
På väg upp på Globen i Sthlm
 
 
Tessan, Lena H och Micke
 
 
Isabelle och Åke
 
 
Vendela, Henry och Daniel på taket
 
 
Vendela på en slottstrappa i kungliga huvudstaden
 
 
Jag med lilla jätten Vincent, 4 månader
 
 
Det blev en hel del bilder från Stockholmsresan nu, men det blev ju inga bilder då jag skrev inlägget om resan. Bättre sent än aldrig.