Intensiva dagar

Det har varit intensiva dagar sedan jag började jobba efter semestern. Idag är det första dagen på snart tre veckor som jag inte har haft några planer.
 
I helgen fick jag träffa fem fastrar, en farbror, tolv kusiner med eller utan sin andra hälft och en massa vuxna och mindre barn + min pappas moster Berta som är 90 år och den enda kvar av den äldsta generationen i vår släkt. Dessutom var det tre småttingar som har blivit födda i år. Det var en blandad skara, men kul att träffa hela tjocka släkten. Jag tror vi gör det igen!
 
Daniel åkte till Ruka på söndagmorgon, och nu börjar nog lilla mamma i mig sakna den lille gossen. Skönt att ha Vendela-ungen hemma i alla fall. Idag har hon en kopmis här och de är ute och leker just nu.
 
För fjärde dagen i rad har jag matat en hund, en katt och en kanin förutom våra egna tre katter. Ikväll kommer en del av gänget hem från Ruka, så då har jag bara en extra hund att mata fram till lördag. Det skulle vara kul att ha fler husdjur. Tänk att vakna på morgonen och gå ut till alla djur och se hur de har det och ge dem mat och vatten. De blir så glada, och jag blir glad av det. Å andra sidan skulle det vara svårare att åka bort då man vill. Man blir bunden då man har djur. Vi får se hur det blir med våra framtidsplaner om att ha får. Höns vill jag också ha, och varför inte en get och kanske en hund! Som sagt, framtiden får utvisa vart det vänder.
 
Snart börjar skolstarten närma sig. Den trettonde augusti smäller det. Hjälp vad tiden går snabbt! Men på nåt sätt ska det bli skönt att komma in i vardagsrutinerna igen. Jag kollade igenom den kommande månaden, och det verkar som om jag har lika många kvällsskiften som morgonskiften. Ibland skulle jag klara mig riktigt bra utan kvällsskiften och helgjobb, men det är bara att gilla läget. Jag har i alla fall ett trivsamt arbete.
 
Nu ska jag fixa lite fika till tjejerna och mig. Njut av sommarens soliga dagar nu! :)
 
 

Senaste veckan i min verkliga värld

Det har blivit mindre tid vid datorn de sista dagarna. Skönt med lite uppehåll från den "overkliga världen". Förra helgen träffade vi gamla vänner - två par från Stockholm. Det var jättekul! Tråkigt bara att vi fick så lite tid tillsammans, men så är livet då man bor så långt ifrån varandra. Vi sov också en natt på hotell i Tammerfors. Det blir kanske vår enda resa i sommar. Daniel ska kanske på en till resa och kommer att vara borta hela nästa vecka hemifrån. Han ska till Ruka med mormor, morfar, mostrar och kusiner. Både Magnus och jag kommer att jobba från och med måndag. Vendela kommer att vara med farmor och farfar de dagar jag jobbar.
 
Imorgon blir det släktträff från min pappas sida. Det blir hos mina föräldrar så idag blir det att försöka ställa i ordning det som är kvar. Man kunde ju t ex städa, men just nu skulle det locka att sitta ute i sommarvärmen och njuta. Barnen busar i sin bassäng för tillfället. Men jag måste nog baka, fixa och greja lite. Jag har jobbat en kortare dag idag och jobbar bara fyra timmar imorgon. Ganska skönt, även om den här dagen har känts lång. Jag har yrt på fram och tillbaka mellan klienterna hela morgonen och förmiddagen... men det är roligt med ett omväxlande jobb. Alla dagar är olika.
 
Igår var vi på jakobsdagar och kollade runt lite. Vi var på rundvandring i Campus Allegro, kollade in läckerheterna på europeiska mattorget och så köpte jag en lite sak åt Sandra, då hon hade matat katterna medan vi var borta i helgen. Det är i alla fall tur med vädret på årets jakobsdagar, och Petter var t o m i stan igår. Det skulle ha varit kul att se honom, men det var inget som vi egentligen hade planerat. 
 
Vet inte om det blir någon sväng till Jakobstad ikväll. Vi får se. Kanske, kanske inte. I natt kommer i alla fall min syster, hennes man och deras dotter hem från Sverige. Ska bli kul! :)
 
Over and out.

Resan

Att skriva eller inte skriva. Det är frågan. 
 
För det mesta har jag en bok på gång när det kommer till läsning. Det blir mest deckare av svenska författare, men den senaste tiden har det blivit lättsmälta romaner av Nora Roberts. Eftersom jag tycker om att skriva, borde jag läsa mycket. Det gör jag egentligen inte. Jag är en mycket långsam läsare, och därför kan jag aldrig läsa en bok på ett par dagar. Det blir snarare en bok på två eller tre veckor. Dessutom tycker jag det är bortkastad tid att läsa. Aldrig att jag skulle sätta mig mitt på blanka dagen och läsa en bok. Då ska den nog vara riktigt spännande och extraordinär. Däremot läser jag böcker på kvällarna tills jag somnar. Vete f-n varför jag inte tycker tiden på fejkbook är bortkastad. Det tåls att tänkas på.
 
För en tid sedan lånade jag en diktbok skriven av nobelpristagaren Tomas Tranströmer. Jag läser nästan aldrig dikter, men att skriva dikter tycker jag är ganska kul. Även om Tranströmers dikter var rätt konstiga, så fastnade jag för den här dikten som heter "Resan":
 

På tunnelbanestationen.

En trängsel bland plakat

i ett stirrande dött ljus.

 

Tåget kom och hämtade

ansikten och portföljer.

 

Mörkret nästa. Vi satt

som stoder i vagnarna

som halades i hålorna.

Tvång, drömmar, tvång.

 

På stationer under havsnivån

sålde man mörkrets nyheter.

Folk var i rörelse, sorgset,

tyst under urtavlorna.

 

Tåget förde med sig

ytterkläder och själar.

 

Blickar i alla riktningar

på resan genom berget.

ingen förändring ännu.

 

Men närmare ytan började

frithetens humlor surra.

Vi steg ur jorden.

 

Landet slog med vingarna

en gång och blev stilla

under oss, vidsträckt och grönt.

 

Sädesax blåste in

över perrongerna.

 

Slutstationen! Jag följde

med bortom slutstationen.

 

Hur många var med? Fyra,

fem, knappast flera.

 

Hus, vägar, skyar,

blå fjärdar, berg

öppnade sina fönster.

 

 

Tomas Tranströmer

 

 


Kanske tyckte jag om den här dikten för att jag kände igen mig på någont sätt. Det är så skönt att fly in i en värld av ord ibland. För en stund glömmer man allt annat.

Det här inlägget blev lite annorlunda än mina tidigare, men jag antar att det inte alltid är så intressant att läsa om blåbärsplockning och nätshopping - också ett par av mina intressen i sommar. Resfebern som drabbade mig för några dagar sedan, kommer att lindras lite med en hotellnatt i helgen. Tyvärr missar vi två barnkalas och tre "fylleungar" - tänkte jag skriva - men jag menar naturligtvis tre födelsedagsbarn. 

 

Trevlig blåbärsplockning!