Mina fina miner

Det är ju inne med selfies nu, så därför tänkte jag bjuda på några. 
 
 
Det här är den osminkade sanningen om mig själv. Inte för att jag annars är sminkad heller, men det är sällan jag har glasögon. Det här roade jag mig med då jag tog ut linserna i går och de andra i familjen hade gått och lagt sig. Ja, jag nöjer mig med lite - både underhållsmässigt och utseendemässigt. 
 
Jag har inte fotograferat mycket den sista tiden, men nu måste jag ta tag i saken då jag blev utmanad på fejan att ta vardagsbilder fem dagar i rad. Jag är inne på dag två nu. Jag undviker dock att sätta bilderna här ovanför på facebook. Istället får alla mina tusentals (hmhmmm) läsare här på bloggen se mina fina miner. 
 
Jag är så lat så jag använder min lilla mobil och fotograferar. Den är så liten så den knappt syns. Jag nöjer mig med lite, som sagt. Jag tror inte att jag någonsin kommer att skaffa t ex en ajfåon. Man ska dock aldrig säga adrig. I sommar har jag haft min lilla Nokia snart två år och den kommer jag att ha så länge den andas och lever. Eller kanske blir det dags att göra sig av med den om den börjar andas. Det känns liksom inte riktigt naturligt, men vem vet vad de hittar på härnäst - telefoner som andas kanske?
 
Nu bär det av igen med mitt filosoferande. Istället för att sitta och slappa i den sköna, fula soffan ska jag hitta på någon härlig, underhållande hushållsyssla. Tvättmaskinen är redan igång, så då kan jag bädda sängarna och plocka ur dismaskinen med ett leende på läpparna, och visslande konstatera: "Ååå vilket underbart liv jag har!"
 

Mycket på gång

Lördag kväll, ledig helg och vårsol. Vad mer kan man begära? Påsken kom och gick. Träffade bl a min äldsta syster som bor i Sverige. På kvällen på långfredag var vi samlade hos oss - mina syskon och majoriteten av egna barn och syskonbarn. På lördag blev det jobb, påskhäxor och påskbrasa. Här är vår egen lilla påskhäxa.
 
 
Annars har vardagen rullat på. Det har inte blivit lika mycket cykling som jag hade hoppats på. Jag tog en runda en förmiddag den senaste veckan. Jag har i alla fall byggt ett par utehagar åt kaninerna och förberett målning av trädgårdsmöbler. Kanske hinner jag få dem klara i helgen - om det soliga, härliga vädret fortsätter. En dag började jag också slipa väggar som spacklades i ett rum i huset förra året. Det ska spacklas, slipas och målas lite mer i det rummet innnan det är fördigt - husets första rum som snart är färdigt. Jippiii! Ja, "snart" kan ju tolkas på flera sätt. Efter snart fem års husbyggande så kan man kanske säga att det snart är färdigt - och då kanske snart betyder ett par år. ;-)
 
På skärtorsdag hälsade jag på en barndomskamrat, i påskhelgen hälsade jag på en av mina mostrar och i går var jag till stan med min systerdotter som åker tillbaka hem till Sverige i morgon. Konstigt att ha en vuxen systerdottern. Då känner man att man inte är riktigt ung själv längre. Men det ska ju gå framåt. Tyvärr hinner jag aldrig med allt jag vill. Det finns alltid något "projekt" att färdigställa eller någon att hälsa på mellan jobb och hushållssysslor.
 
Nu ska jag fortsätta att njuta av ett glas rödvin. God fortsättning på helgen och våren! Vilka härliga, ljusa och långa dagar vi har. Hoppas det blir en "long hot summer" också.
 
 

Maria Montazami hade en röd tofs

Min sambo, Maria Montazami och hennes röda tofs flög från Stockholm till Kronoby i går på kvällen. Maria hängde upp sin tofs då hon satte sig på planet. Alla passagerare blev bjudna på chips och Pommac för att en hollywoodcelebritet fanns ombord. Jag vaknade plötsligt kl 3.32 i natt och i sängen låg min sambo. Jag hade inte ens hört när han kom hem. Jag, som vanligtvis brukar vakna av minsta lilla ljud, har troligtvis blivit bättre på att sova.
 
Då jag kom hem från mitt korta morgonskifte låg sambon fortfarande och snarkade. Då familjen var samlad blev det något av en brunch, eftersom barnen hade vaknat tidigare men inte ätit något. För mig blev det en lyxig havregrynslunch. I kväll lyxade vi till det med äkta finsk länkkorv.
 
På eftermiddagen var jag ute och räfsade och plockade lite ris i skogen. Det var riktigt skönt väder i dag. Nu är jag bara trött efter en massa arbetsdagar den senaste vecka, och jag har två morgonskiften kvar innan jag får en ledig dag. I slutet på veckan flyger sambon till Malmö och ska vara där två dagar. Det är ett enda resande för vår fader just nu. Jag får nog hitta någon annan i familjen som tar hand om barnen eftersom jag råkar ha två kvällsskiften just då. Men det kommer säkert att lösa sig - som en brustablett i vatten.
 
Kvällens aktiviteter vet jag inget om. Kanske blir det en "mysig hemmakväll". Jag vet inte om vi ska på mässan i Jakobstad i morgon. Det har jag inte hunnit diskutera med övriga familjen. Dessutom har ju sambon redan sett både Maria Montazami och hennes röda tofs, och vad mig behagar så vet jag faktiskt inte ens vad som skulle intressera mig på mässan. Och jag jobbar ju halva dagen dessutom. I morgon ska jag nog koncentrera mig på att tänka på helgdagen så jag vilar på den. Kanske borde jag skaffa några tofsar ocskå, eller tassels, som Maria föredrar att kalla dem.