Skruva, stryka och skriva

Att stå mellan en strykbräda och en Harley-Davidson och samtidigt sträcka sig över HD:n för att skruva lös en hylla från väggen - det är sånt som bara händer då man bor i ett garage. Att sedan inse att "hyllan" är en bit ekparkett - det är sånt som bara händer då man bor i ett garage tillsammans med en golvläggare. Golvläggaren har i alla fall försett mig med en sats verktyg så jag kan skruva då lusten faller på. Och det slog mig faktiskt att högen med kläder på strykbrädan har en tendens att bli större, och det lockade inte alls att stryka, även om jag stod med krampande händer i en krampaktig, lutande ställning över motorcykeln. För övrigt fick golvläggaren strykjärnet i julklapp eftersom han tyckte vårt gamla var dåligt, och det var det faktisk. Nu borde det inte finnas några ursäkter för att få det att hetta till. Det krävs bara en kontakt och två hål.
 
Att jag har fått skruvmejslar, och skruvar lös och fast hyllor och andra skruvade, skruvbara föremål, innebär väl att golvläggaren borde stryka då han har fått ett strykjärn. Vi ska se hur stor den där klädhögen på strykbrädan kan bli. Kanske börjar han stryka då högen skymmer ögonstenen som står bakom, ja HD:n alltså.
 
För att spinna vidare på tråden, så är ordet spinna något som förenar mig och min sambo. Jag syftar då på mina katter och han syftar på ljudet av en Harley-Davidsonmotor. Jag insåg för en stund sedan att skruva och skriva nästan är samma sak. Det är bara en bokstav som skiljer orden. Stryka kan man också göra då man skriver. Stryk är däremot förbjudet nuförtiden.