Resa i sikte

Hej och håhåjajaa. Körde kvällsskifte på jobbet ikväll och frös efter matpausen. Jag har varit lite frusen hela dagen så vad passar väl bättre än en värmande konjak? Ja, det är inte ofta jag dricker den drycken så jag får hoppas att magen håller och halsbrännan håller sig borta. Men cirkulationen ska väl komma igång.
 
Imorgon blir det kvällsskifte igen, men vi ska hinna ett varv till Nykarleby och Juthbacka marknad före. Magnus var dit med barnen redan ikväll och kom hem med McDonald'sleksaker och godis i mängd och massor. Jag som inte ens äter godis med undantag av choklad och då helst mörk. Nu åt jag faktiskt lite ikväll och kvällen då jag var ute och åt med arbetskamraterna. Men egentligen tycker jag inte att godis är gott.
 
Vilket härligt väder vi har haft och förmodligen kommer att ha i helgen och början på nästa vecka. Omkring 20 grader och sol är inget man ska klaga på den här årstiden.
 
Förresten så har jag suttit och tittat på resor den senaste tiden. Vi funderade lite på att åka till Spanien omkring höstlovet, men vi bestämde oss för Stockholm istället. :) Glad! Vi är i Sthlm (11)12-14 oktober, så då vill vi träffa er där K&F, L&M, T&M, M&G, L&M, P, I och I&M. Hur ska vi hinna med alla på tre dagar? Vi kommer att bo på hotell mitt i stan så antagligen håller vi till en del där. Den här gången flyger vi till Sthlm för att spara lite tid, så vi kommer att åka kollektivt. Ska bli så kul att "komma hem".
 
Nu blir det natt. Sov gott alla nattsuddare!

Att vakna klockan fem...

Dagen då jag vaknade klockan fem. Ja, det är i dag. Jag kunde inte somna om så jag läste ut en bok av Kajsa Ingemarsson. Den var ganska kul, så det blir kanske fler förkovringar i hennes böcker. Tänkte åka till stan och shoppa lite till kaninerna, katterna och oss själva i dag. Det är skönt med en ledig torsdag innan jag inleder helgen med kvällsskifte både fredag och lördag. Jag hoppas på att hinna en sväng till Nykarleby och Juthbacka marknad också. Kanske man gör något fynd.
 
Kaninerna mår bra. Jag städade lite i deras bur i dag, men borde nog fixa till deras boende lite. Egentligen ska det inte vara galler i botten för kaniner ska kunna gräva. Jag har i alla fall lite hö där så de kan böka lite. Någon typ av kaninhus måste också byggas. Med tanke på att Magnus inte var direkt engagerad i att bygga själva buren så tvivlar jag på att han vill bygga kaninkoja. Just nu har jag en papplåda åt dem. Kanske får jag ta skeden i vacker hand eller hammaren och sågen i hand. Bra kvinna reder sig själv. Så var det visst! :)
 
Tyvärr har jag drabbats av latmasken i dag och har en del saker som jag borde ta itu med. Men sitter jag här så blir inget gjort. Igår var det lite samma sak med undantag av kvällen. Då var jag med arbetskamraterna till Fäboda och åt god mat. Vi hade även tur med vädret så vi kunde sitta ute resten av kvällen. Det var dagens sanningsord för jag har svårt att ljuga. 
 
 
Arbetsgänget och jag på stranden vid Fäboda.

Skolstart i bärtider

Man ska inte bege sig in i duskussioner man inte behärskar. Jag skrev en kommentar på fejan angående prideparaden som ska ordnas i Jakobstad nästa år, och genast kom svar på tal om att det inte är Guds mening att folk är homosexuella. Hjälp! I'm in the middle of the Bible belt and there's nothing I can do about it. Visst, folk kan tycka vad de vill och jag måste acceptera andras åsikter, men att komma och påstå att homosexualitet är onormalt gör att något inne i mig reagerar. Och att dessutom påstå att det inte är hälsosamt att vara gay. Oj, oj. Det är inte hälsosamt att äta godis varje dag heller. Men nu lämnar jag det här och knallar vidare mot andra ämnen, styrkt av vetskapen att alla människor har samma värde och borde behandlas likadant.
 
Barnen har börjat i skolan och vår familj har utökats med två kaninungar. Det är mycket på gång nu. Än så länge verkar det gå bra för barnen, men det märks att de är trötta. Första skoldagen fick Daniel en ny mattebok, och genast då han kom hem tog han fram den och började med uppgifterna. Då han kom till sidan 14 tyckte jag att han kunde spara något till mattelektionerna också. En annan dag gjorde han matteläxan med röd tuschpenna, för han sa: "Det blir aldrig fel för mig". Jag sa att han i fortsättningen kan använda blyertspenna för uppgifterna blir svårare sen, och då kan man råka skriva fel och behöver sudda. Det är inget fel på självförtroendet hos vår 7-åring i alla fall. 
 
Flera timmar under lördag höll jag på och fixade en kaninbur. Magnus var ovanligt upptagen med husbygget den dagen. Undrar varför?! :) På kvällen hämtade vi två kaninungar. Barnen fick välja varsin, så nu har vi Pricken och Silver, men Silver kallas för Gullis, enligt Vendela. Gullis är hennes kanin och Pricken är Daniels. Och gissa vem om sköter dem om inte jag förstås. Men det gör jag med nöje. Jag har aldrig haft kanin, till skillnad från katt som jag i stort sett har haft hela livet. Kaniner är nog rätt charmiga också. Det gäller bara att försöka få dem lite tama nu. De kommer nog att få bo ute i buren hela vintern. 
 
Idag ska vi ha rekreationsdag från jobbet. Vi ska till Fäboda och äta, och sen blir det samvaro vid en sommarstuga där nära. Det ska bli kul. Vi åker om ett par timmar.
 
Annars är det bärtider och jag plockade lite krusbär hos mina föräldrar en dag. Jag har också plockat lite blåbär och hallon, men jag borde ha plockat mer hallon. Men det räcker så länge det räcker det som jag har. I förrgår på kvällen plockade jag lite lingon som jag inte hann rensa före idag på förmiddagen. Jag har redan lingon i frysen och har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska göra med de som jag plockade nu.
 
Nu skiner solen och därför sätter jag punkt och går ut.