Dagen då jag glömde bort att dricka eftermiddagskaffe

I går glömde jag bort att dricka eftermiddagskaffe. Det var liksom full rulle hela dagen, och då jag äntligen satte mig ner var klockan nästan nio på kvällen. Då var det lite sent med både eftermiddagskaffe och kvällskaffe. De blev trots allt en ganska solig lördag. Vi var ute nästan hela dagen. Vi fick lite bygghjälp av svärfar, dottern åkte till en kompis, sonen hade tråkigt men kom på att han skulle tvätta cykeln, jag började bygga ett bord mellan varven jag lagade mat. Då jag hämtade dottern från kompisen, tog jag hit brorssonen på samma gång, och medan jag var där tittade jag på deras fyra kaniner som jag inte hade sett tidigare. Hemma igen blev det matlagning för andra gången. Efter det blev det utsidan igen tills det blev mörkt. Barnen hann med både studsmatta på utsidan samt lek och disco på insidan. Klockan 21.30 stoppade jag chokladkakor i ugnen som provsmakades en halv timme senare, då även min bror hade dykt upp. Det var verkligen full rull hela dagen, men så skönt att vara hemma och bara göra roliga saker.
 
I dag har det varit lite lugnare. Vi har bara varit hemma och inte träffat någon. Jag fixade klart bordet. Jag hade tänkt bygga ett litet blombord att ha här inne, men så fick jag en annan idé om ett trädgårdbord då jag hittade en pallkrage, så det blev ett lite större bord på på ca 160x120 cm. Jag började också slipa och grundmåla några trädgårdsmöbler som inte har fått någon omsorg på många, många år. Jag var tvungen att sluta tidigare än planerat för det blev kallt om händerna. Det är inte sommar än trots att vi ändrade till sommartid. Jag har dessutom aldrig sett någon som helst mening med att hålla på och ändra klockan fram och tillbaka.
 
Vad har barnen gjort i dag då? Hmmm, de var ute och hjälpte mig lite med min projekt, och så startade vi en av sittgräsklipparna så Daniel fick köra lite. Jo, i dag har vi hunnit äta också, och även om det blev eftermiddagskaffe kl. 16.30, så hann jag i alla fall med det i dag - men det får vi skylla på sommartiden. 
 
Det rullar på. Nu är det slut med lediga dagar på ganska länge. Kanke blir det inte så mycket bloggande då heller. Magnus får nog börja packa snart, bara han kan slita sig från husbygget. Ha en trevlig vecka! Här är en del av vår söndag i bilder:
 
 
Inoljat och klart.
 
 
Kaninerna i bakgrunden har blivit omskötta mellan varven också...
 
 
Daniel tutar och kör, och jämnar ut gårdplanen på samma gång.

Ensamstående sambo

Nu har vi blivit bortskämda med flera soliga dagar i sträck. Därför kan det var lite mulet i dag då det är lördag och ledig helg för min del. Dessutom var jag ledig i går också. Dagen gick till städning och trevligare saker mellan varven. Jag har en tendens att alltid hitta på andra saker då jag städar, så även om vi inte har så stor yta att städa, så kan det ta hela dagen. Igår blev det lite ommöblering. Jag hade dock deadline kl. 17. Då åkte min mamma och jag till Kokkola för att hälsa på min pappa som har blivit opererad. Det är lungorna som åtgärdades ännu en gång. Vi mötte en pigg och humoristisk far i sjukhussängen och samma sak med hans rumskamrat.
 
På vägen till Kokkola lämnade jag massvis med kläder hos min morbrors fru. Kläderna ska skickas till bättre behövande. Skönt att bli av med allt och bra att veta att de kommer till använding istället för att ligga hos oss i skåpen och skräpa. Nu skulle det passa med en sådan där facebooksmiley där det står ":) - känner sig fri".
 
Cykeln har inte rullat så mycket de sista dagarna. Jag tog en 12-kilometersrunda på asfalt en dag, men det var inte lika roligt som i skogen. Nu har jag även drabbats av förkylning så jag ska ta det lite lugnare.
 
Den kommande veckan kommer jag att vara gräsänka då min käre sambo åker till Stockholm (jag är inte alls avundjuk). Jag säger som Robert Gustavsson: "ja ä inte bitter".
 
 
I början av veckan ska Magnus jobba med sitt gamla gäng Trägolvsmästarna och i slutet ska han på en byggmässa. Kanske hinner han träffa några vänner också?! Det blir säkert intressant för honom. Själv kommer jag att ha morgonskiften och en dag ska jag på närvårdardag. Det ska bli intressant. Det blir en liten annorlunda vecka som "ensamstående sambo". 
 
Nu blir det att gå ut och hitta på något kul. Helst skulle jag vilja bygga ett litet bord av några brädstumpar. Vi får se...

Cykelpremiär i snön

Med femton minusgrader då jag vaknade, trodde jag inte det skulle bli någon cykling i dag. Men då termometern plötsligt visade fem minusgrader, bestämde jag mig för en runda med min Ghost. Vi hade ett gott samarbete även om vägarna delvis var hala. 
 
 
 
Väl hemma var jag trött och svettig. Det känns som om konditionen är på noll. Men friskt och härligt var det på skogsbilvägarna. Längs vägen såg jag spår av häst, mus, hund, älg, hare och människa samt ett bilspår som jag delvis cyklade på. Några yrvakna björnar såg jag inte till. Jag vågade mig inte in på några riktiga skogsvägar eftersom det var snö på dem och jag visste inte hur underlaget såg ut. Dessutom vet jag inte riktigt var skogsvägarna slutar. Men det är ju bara att vända om ifall vägen tar slut. 
 
Nästa gång ska jag ta med en vattenflaska. Då kan jag kanske cykla lite längre också. I dag blev det knappt 8 km. Det var lagom som premiärtur. Svettigt värre var det. Men nu känns det bra. Ska bara fundera på vad jag ska äta till lunch nu. 
 
 
 
Resten av dagen är ganska öppen. Barnen ska hämtas först efter klockan fyra för de har "friluftsdag" på eftis. Jag har ett paket att hämta från posten och så har jag biblioteksböcker att lämna in. De borde ha lämnats in för två veckor sedan. Jag är en riktig slarvmaja. Jag ska fundera lite på vad jag ska läsa för böcker härnäst. (Härnäst är ett konstigt ord och jag är inte säker på att det existerar överhuvudtaget.) Jag läser oftast deckare och det finns en hel del författare som jag borde läsa, t ex Mankell, Anna Jansson och Camilla Läckberg... Ja det finns säkert fler också. Jag väntar på nästa pocket av Mons Kallentoft. Jag har läst alla hans böcker om Malin Fors. Men just nu håller jag på med "Hundraåringen..."
 
Det här var mina filosofiska funderingar i dag. Magen kurrar. Time to go.