Maria Montazami hade en röd tofs

Min sambo, Maria Montazami och hennes röda tofs flög från Stockholm till Kronoby i går på kvällen. Maria hängde upp sin tofs då hon satte sig på planet. Alla passagerare blev bjudna på chips och Pommac för att en hollywoodcelebritet fanns ombord. Jag vaknade plötsligt kl 3.32 i natt och i sängen låg min sambo. Jag hade inte ens hört när han kom hem. Jag, som vanligtvis brukar vakna av minsta lilla ljud, har troligtvis blivit bättre på att sova.
 
Då jag kom hem från mitt korta morgonskifte låg sambon fortfarande och snarkade. Då familjen var samlad blev det något av en brunch, eftersom barnen hade vaknat tidigare men inte ätit något. För mig blev det en lyxig havregrynslunch. I kväll lyxade vi till det med äkta finsk länkkorv.
 
På eftermiddagen var jag ute och räfsade och plockade lite ris i skogen. Det var riktigt skönt väder i dag. Nu är jag bara trött efter en massa arbetsdagar den senaste vecka, och jag har två morgonskiften kvar innan jag får en ledig dag. I slutet på veckan flyger sambon till Malmö och ska vara där två dagar. Det är ett enda resande för vår fader just nu. Jag får nog hitta någon annan i familjen som tar hand om barnen eftersom jag råkar ha två kvällsskiften just då. Men det kommer säkert att lösa sig - som en brustablett i vatten.
 
Kvällens aktiviteter vet jag inget om. Kanske blir det en "mysig hemmakväll". Jag vet inte om vi ska på mässan i Jakobstad i morgon. Det har jag inte hunnit diskutera med övriga familjen. Dessutom har ju sambon redan sett både Maria Montazami och hennes röda tofs, och vad mig behagar så vet jag faktiskt inte ens vad som skulle intressera mig på mässan. Och jag jobbar ju halva dagen dessutom. I morgon ska jag nog koncentrera mig på att tänka på helgdagen så jag vilar på den. Kanske borde jag skaffa några tofsar ocskå, eller tassels, som Maria föredrar att kalla dem.
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Bella:

Kul för M att komma till ett vackert och soligt Sthlm. Själv svettades jag på högskoleprovet. Det är rätt svårt med tidspressen. Funderar på att skola om mig eller bygga vidare på min utb. Trivs du inom vården? Här har vi bara hemmakvällar, inte alltid så mysiga dock. Kram

Svar: Hjälp! Jag skulle aldrig orka med högskoleprovet. Vad duktig du är! Gick det bra? Det är aldrig dumt att skola om sig. Då har man fler jobba att välja bland. Det är tacksamt att jobba inom vården. Inom hemvården (hemtjänsten) ska man kunna mycket och det är dålig lön, men man får alltid ett eller flera tack varje dag. Tiden går fort också då man jobbar med människor istället för dator. :)
Mad(d)e

2 Bella:

Det gick sådär. Blev stressad i början. Men mina betyg räcker för att komma in på sjuksköterska iaf. Har ju jobbat inom hemtjänsten och gillade friheten och tacksamheten. Du funderar inte på sjuksköterska om du vill få upp din lön? Kram

Svar: Skönt att ha bra betyg i alla fall. Det blir inget mer pluggande för min del. Skulle jag ha velat bli sjuksköterska skulle jag ha kunnat plugga till det direkt istället för till närvårdare.
Mad(d)e

3 Bella:

Det går inte att plugga hela livet, man vill jobba, träffa kollegor & tjänar pengar också. Ev stannar jag på nuvarande jobb under småbarnsåren. Lite sugen på en ny bransch på sikt...

Svar: Alltid kul att prova på ny saker. :)
Mad(d)e

4 Längtar:

Du har rätt som vanligt kloka Madde :-)

Kommentera här: