Cykelförberedelser

Min enda lediga dag den här veckan är fredag. Så skönt. Solen skiner och det skulle vara perfekt cykelväder. Nu börjar snart utrustningen också vara komplett efter att jag hämtade detta paket från posten i morse. 
 
 
Nu ska jag försöka byta trampor på min cykel, haka fast mina nya skor, ta på mig mitt livs första cykelhandskar och bege mig ut på en liten tur. Lamporna kan vara bra att ha framåt hösten. Och med någon av de olika ventilerna och en pump ska jag försöka fylla på luft i däcken då det behövs. Mätaren till cykeln är inte fastsatt ännu även om jag har haft den ett par veckor (finns ej på bild). Det blir alltså lite pyssel innan jag får sätta mig på sitsen och susa ut i skogen.
 
Veckan i övrigt har också susat förbi. Jag har jobbat övertid i princip varje dag. På måndag minskade luften i ett bildäck, så jag ringde mor, körde dit, bytte till en redig Volvo V70 som räddade min dag, kom hem, ringde systers man som hittade en plåtskruv i däcket och så fixade han så jag igen kunde tuta och köra med min BMW. Jag tackade honom och återlämnade V70:n med ett tack. 
 
 
Dessa tre arbetskamrater fick vara på dagstidningen i går. Bilden är tagen på närvårdardagen som ordnades i onsdags. Jag var själv där flera timmar och lyssnade bl a på flera intressanta föreläsningar. Och ja, vi närvårdare kan mycket, och jag tycker att vi ofta underskattas. På mitt arbete får vi i alla fall använda många av våra kunskaper som tjejerna på bilden också sa. 
 
I morgon är ordningen återställd då vår pappa är hemma igen, men han får njuta av Stockholm ännu i dag. Jag har knappt märkt att han har varit borta. Jag har i alla fall sovit bättre då ingen har snarkat på nätterna, och på morgnarna har det inte varit upptaget på toaletten. Sammafattningsvis har det varit en skön vecka, men nackdelen är att ingen har byggt på huset. Kanske har barnen saknat sin pappa också - det får vi i alla fall hoppas. Nu kommer jag snart att höra bankande från huset igen, jag kommer att vakna tio gånger per natt av snarkningar och det kommer att var upptaget på toaletten för det mesta. Det är sånt man får stå ut med då man har en far i huset. ;-) Lite har jag väl ändå saknat den där jag bor med. Den här låten gillar vi i alla fall båda två - kanske på olika sätt dock. 
 

Kommentarer:

1 Bella:

Hehe, man sover bättre själv. På hotell bb blev jag helt hysterisk sista natten. Sambon snarkade högt (som aldrig brukar snarka) när Alex äntligen sov. Sov inte på fyra nätter nästan. Det är skönt stt va ifrån varandra ett tag så man längtar efter att ses igen :-) men det är lättare att va två :-) längre ensamhet gör ingen glad.

Svar: Helt klart lättare att vara två, särskilt då barnen är riktigt små. Men jag är van att göra det mest här hemma ändå för Magnus är antingen på jobbet eller bygget - då jag inte jobbar.
Mad(d)e

2 Kerstin:

Hoppas det gått bra att vara gräsänka under veckan och att M haft det bra i Sthlm. =)

Trevlig helg

Svar: Det har gått bra, och jag tror M hade det bra och fick många nya bekantskaper inom byggbranschen. Tack detsamma!
Mad(d)e

Kommentera här: