Slutet gott, allting gott

Måste plita ner några ord så här sista dagen på året. Det är på något sätt skönt att året är slut och jag snart får ta nya tag. Jag brukar inte avlägga några nyårslöften för de kan jag ändå inte hålla. Vid min mogna ålder har jag i alla fall lärt mig hur jag själv fungerar.
 
Första dagen år 2013 bestämde jag mig för att bli fadder åt Albert i Dominikanska Republiken. Jag var positivt inställd till det mesta i årets början och ville göra något för att hjälpa andra. Ett faddebarn hade jag alltid velat ha, och för ett år sedan var det rätt tillfälle. Det har varit roligt med brevväxling till Albert familj och det ska bli roligt att få veta hur det går för honom det kommande året.
 
Jag hade ett intensivt sista halvår med studier förra våren. Till slut kom dagen då jag blev närvårdare. Jag hade semester ganska tidigt på sommaren men kunde inte riktigt slappna av och fick ingenting gjort. Flera somrar i rad hade jag målat garaget eller huset, men den senaste sommaren fick jag ingenting gjort. Jag tror så här i efterhand att jag vara ganska slutkörd. Under hösten mådde jag inte fysiskt bra. Magen bråkade konstant och jag kunde inte äta som vanligt. Efter mina egna huskurer, tror jag att jag nu är på rätt spår. Nu kan jag i alla fall dricka kaffe igen.
 
Det var mycket annat under hösten också med en massa sjukdomar bland nära och kära, så det var mycket tankar på andra och på annat håll. Jag kände att jag inte hann med allt och alla. Dessutom jobbade jag många helger i rad. Klok som jag tror mig vara, tog jag en semestervecka i december och det har gjort gott för både kropp och knopp.
 
En höjdpunkt under hösten var resan till Stockholm. Det var så roligt att träffa alla vänner vi har där. Fina minnen!!!
 
Nu är det väl bara att blicka framåt. Kanske borde jag hitta på något kul det kommande året. Jag drömmer om att resa, men just nu säger plånboken stopp. Det lär bli en saftig summa för värme och ventilationen till huset. Det är kanske bäst att hålla i slantarna, men en liten resa måste vi ändå unna oss i sommar, tycker jag som mor i huset. Det är ändå jag som bokar, betalar och planerar våra resor. Resten av familjen hänger liksom bara med.
 
I dag beställde jag faktiskt den första "inredningsdetaljen" till barnens rum. Det var bilder i form av tapeter som man kan ha som fondvägg. Daniel ville ha en världskarta med flaggor och Vendela en bild på Kajsa och Mimmi vid ett café.
 
 
Bilderna är ca 240 cm höga och lite över 300 cm breda så jag tror de kommer att passa bra i barnens rum. När de tröttnar på bilderna, så får vi leta efter nya tapeter. 
 
Nu sitter jag bara och väntar på maken som jag gav i uppdrag att handla utan lista! Vi får se vad han kommer hem med. Jag uppmanade honom i alla fall att köpa något grönt. Annars skulle han komma hem med kött, kött, kött, ost och bröd.
 
Ja, jag skrev maken även om vi inte är gifta, men vi är som ett gammalt, gift par så i dag får han vara make. :)
 
Annars har det varit lugna dagar i julhelgen. Även om jag jobbade på självaste julafton, så var jag ledig tre dagar efteråt. Jag jobbade också i helgen och igår, men nu är jag ledig ett par dagar igen. Jag känner mig riktigt i harmoni med livet. Dessutom går det i ett lugnare tempo här hemma då Magnus och barnen har varit lediga, och även på jobbet har det varit lugnare. Det är så skönt med en lugn avslutning på året.
 
 
 
*** Gott Nytt År ***